İçeriğe geç

Açelya Ingilizcesi Ne

Azalea Türkçesi nedir?

Amerikan hanımeli, açelya, (bot).

Açelya ne anlama gelir?

Azalea, Yunanca kökenli bir isimdir. Azalea ismi, iyi bilinen renkli bir süs bitkisi anlamına gelir. Bu tek köklü çiçek, zengin rengi ve hacimli yapısıyla bilinir. Azalea, kadınlık, tutku ve zarafet anlamına gelir.

Açelya bitkisi nedir?

Açıklama: Hem kışın hem de ilkbaharda bolca çiçek açan, koyu yeşil yapraklı bir bitkidir. Çiçekleri kırmızı, pembe ve iki renkli olmak üzere her tondadır. Işık gereksinimleri: Yarı gölgeli alanları sever. Sıcaklık gereksinimleri: En iyi gelişim 10-18 °C ortam sıcaklığında görülür.

Ayçiçeği ingilizcesi ne?

“sunflower” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükte anlamları: 10 sonuçKategoriİngilizce1Yaygın kullanımlarSunflower i.This is a sunflower. That is a sunflower. Daha fazla cümleBotany2Botanysunflower i.

Althea anlamı nedir?

Althea (Eski İngilizce: Alþea) bir İngiliz dişil adıdır. Muhtemelen Yunanca ἀλθος althos (‘şifa’) ile ilişkili olan Yunanca Althaea (Αλθαια) adının bir çeşididir. Richard Lovelace bu adı bir şiirde kullanmıştır (‘Althea’ya, Hapishaneden’) ve John Milton daha sonra kendi şiirinde bu addan bahsetmiştir ‘Althea’ (Eski İngilizce: Alþea) bir İngiliz dişil adıdır. Muhtemelen Yunanca ἀλθος althos (‘şifa’) ile ilişkili olan Yunanca Althaea (Αλθαια) adının bir çeşididir. Richard Lovelace bu adı bir şiirde kullanmıştır (‘Althea’ya, Hapishaneden’) ve John Milton daha sonra kendi şiirinde bu addan bahsetmiştir ‘Lycidas’.

Ayza ingilizce ne demek?

“ayaz” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 12 sonuç frost i.

Açelya Kürt ismi mi?

Azalea kelimesi Yunanca kökenlidir. İsmin renk sembolü pembe olup bu isme sahip kişi sayısı 5400’dür.

Açelya ismi koymak caiz mi?

Azalea ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir ve ona Azalea denmesi caizdir.

Açelya kız ismi mi?

Azalea, Türkçe kökenli bir kız ismidir. Dilimizde Azalea ismi, kokusuz ve güzel renkli çiçekler üreten bir bitki anlamına gelir.

Açelya nereyi sever?

Azalea çürümüş humuslu saksı toprağını sever. Azalea çiçekleri kırmızı, sarı, pembe, turuncu ve beyaz olabilir. Doğrudan güneş olmasa bile, hafif gölgeli ve çok fazla rüzgar olmayan alanlar, azalea çiçeğinin en iyi geliştiği alanlardır.

Açelya çiçeği güzel kokar mı?

Azalea çiçeği, güzel çiçeklerle büyüyen ancak herhangi bir koku yaymayan bir çiçektir. Ayrıca, azalea çiçeği çalı ailesine ait bir türdür. Diğer çiçeklerden farklı tonuyla öne çıkan azalea çiçeği, kokusuz bir çiçek olması nedeniyle çok ilginç bir özelliğe sahiptir.

Açelya çiçeği neden solar?

Azalea çiçekleri soğuk ve rüzgarlı bölgelerde sağlıklı bir şekilde gelişemez. Kışın bu çiçeğin bulunduğu odanın sıcaklığı 14-15 dereceden düşük olmamalıdır. Aksi takdirde çiçeğin yaprakları solabilir ve düşebilir.

Melon ingilizcesi ne?

Türkçe-İngilizce sözlükte “melon” kelimesinin anlamları: 14 sonuçKategoriTürkçe1Yaygın kullanımkavunMary karpuzları kavunlardan daha çok sever. Mary karpuzları kavunlardan daha çok sever. Daha fazla cümleKitchen2Kitchenmelon24 satır daha

Yosun ingilizcesi ne?

“Moss” kelimesinin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 13 sonuçKategoriİngilizceGenel Kullanım3Genel KullanımMoss i.Genel4GenelKelp i.

Kayısı ingilizcesi ne?

“apricot” kelimesinin İngilizce Türkçe Sözlükteki anlamları: 6 sonuç apricot i.

Arum anlamı nedir?

(i)., (bot). yılan ayağı, dana ayağı.

Azalea japonica nerede yetişir?

Kuzey Amerika ve Asya’nın engebeli bölgelerine özgü olan bu bitkilerin çoğu ormanlarda, kayalık nehir kıyılarında, bataklıklarda ve gölgelik yerlerde yetişir.

Abelia anlamı ne demek?

Abelia (Abelia), hanımeligiller (Caprifoliaceae) familyasına ait, çalılıkları da kapsayan bitki cinsinin ortak adıdır.

Arnica isminin anlamı nedir?

(i) Arnika, dağ tütünü, öküz otu, (çizme).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir