İçeriğe geç

Küsürat Kelimesinin Anlamı Nedir

Küsürat nedir?

1. Mat. Kesirler: “Küsûrat-ı âşariyye: Ondalık kesirler.” 2. Artan, kalan kısımlar.

Küsürat ne demek TDK?

15. yüzyılda literatüre giren “odd” kelimesi, “fraction” kelimesinin çoğuludur. Ancak günümüzde bu kelime, kalan sayılar anlamına gelen Arapça çoğul eki -at ile birlikte kullanılmaktadır. Birbirine eşit olarak bölünemeyen sayıların kalan rakamlarına kesirler veya kesirler denir.

Kuytu TDK sözlük anlamı nedir?

Genel olarak gözlerden uzak, ıssız ve sessiz yerler olarak tanımlanmaktadır.

Dargının anlamı nedir?

Bir söz veya eylem yüzünden kalbi kırılan kişilere küskün denir. Kırgın olan kişiler iletişimi keser ve birbirleriyle konuşmazlar.

Küsüratlı TL nasıl yazılır?

Birden fazla kelimeden oluşan rakamlar ayrı ayrı yazılır: iki yüz, üç yüz altmış beş, bin iki yüz elli bir vb. 3. Senet, çek vb. gibi para ile ilgili işlemler. Ticari belgelerdeki rakamlar ise karşı tarafta gösterilir: 650,35 (altı yüz elli TL, otuz beş kr.)

Küsürat Yayınları kimin?

Leyla ile Mecnun, Ben de Seni Özledim, Kara Bela ve Bana Masal Anlatma başta olmak üzere yazıp yönettiği birçok film ve diziyle tanıdığımız Burak Aksak, Küsurat Yayınları’yla yayıncılık dünyasına adım attı.

40 küsür nasıl yazılır?

Bazı Türkçe kelimelerin anlamları ve yazımı bu sözlükte sıklıkla sorgulanır. Offender nasıl yazılır? Bu kelime “hakaret mi hakaret mi”dir? Olarak yazılıp yazılmaması tartışmalıdır. Bu kelimenin doğru kullanımı tek biçimli olmalıdır.

Küsayiş nedir?

küşāyiş: açıklık, revnak, safa.

Küskü neye denir?

Kuskü demir çubuklar için kullanılan bir terimdir. Dübel, taş kaldırmak veya duvarlara delik açmak için kullanılır.

Keneş türkçe ne demek?

Kengeş, İslamiyet öncesi Türk devletlerinde toy veya kongre adı verilen toplantılarda iç ve dış meseleler üzerinde yapılan görüşme ve toplantılara verilen addır.

Uckun ne demek TDK?

İlkbaharda yetişen ve yükseklik farkına göre olgunlaşan uskun (dağ muzu), besin değeri çok yüksek, ekşi bir bitki olup, yöre halkı tarafından bazı hastalıklara iyi geldiği düşünülmektedir.

Kıray ne demek TDK?

[1] Bunlar kötü anlamda çeteler değil, mecburiyetten ve zaman zaman Bulgarlar Türk köylerine eziyet etmeye başlayınca dağlara çıkan, Bulgar milisleriyle birlikte savaşan ve fırsat buldukça yoksul halka yardım eden “Efe”lerdir, tıpkı Ege bölgemizde olduğu gibi.

Karık ne demek TDK?

Furrow: zayıf. Derleme Sözlüğü’nde (TDK 2009b: 2662) bu kelimenin karşılıklarından biri ses için kullanılan “low”dur. Aynı eserdeki notlar (TDK 2009b: 2663) “boğuk” anlamına gelen karikmak fiilinin de bazı lehçelerden derlendiğini göstermektedir.

Barışmak nedir TDK?

Barış içinde olmak, barış içinde olmaktır: “Her türlü küskünlüğü unutarak barış yapmak” (TDK 2011: 255). “Küskünlükleri gidererek barış yapmak, dostluğu tazelemek ve yeniden görüşmek” (Aksoy, 1998: 614).

Dargınlık ne demek TDK?

Hakaret, kırgınlık, kin, kin, iğrenme hali: Bu kırgınlığa hiç aldırmadığını görüyordum (Kerime Nâdir).

Küsürat hisse nasıl satılır?

Borsa İstanbul’da birden az hisse senedi alıp satmak mümkün değildir. Tek sayılı tahvillerin portföyden silinmesini veya aktarılmasını istiyorsanız en yakın VakıfBank şubesine talepte bulunmanız gerekmektedir.

Küsayiş nedir?

küşāyiş: açıklık, revnak, safa.

Küsurat mı?

Yazım hatası olan kelimelerden biri de odd kelimesidir. Bu kelime en sık yanlış yazılan kelimelerden biridir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Süratin Tanımı Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Mature Escort