BEP neden yapılır?
Özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarının ele alınması, eğitim ve öğretim sürecinden en verimli şekilde yararlanmalarını sağlar. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına göre, özel eğitim gereksinimi olan tüm öğrenciler için bir Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) oluşturulması yasal bir zorunluluktur.
BEP hangi durumlarda hazırlanır?
Bireysel Eğitim Programı (IEP) planları, bireyin mevcut durumu, öğrenme ihtiyaçları, öğrenme güçlükleri ve benzersiz öğrenme hedefleri dikkate alınarak oluşturulur. Bu planlar, öğrencilerin özel eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ve öğrenme sürecinde ortaya çıkan zorlukları ele almak için stratejiler ve araçlar sağlamak üzere tasarlanmıştır.
Her dersten BEP hazırlamak zorunlu mu?
Özel eğitim gerektiren öğrencilerin bulunduğu tüm okullarda IEP zorunludur. HER DERS İÇİN IEP HAZIRLAMAM GEREKİR Mİ? Her sınıf için IEP hazırlamak zorunlu değildir. Öğrencinin temel ihtiyaçlarına göre hazırlanır.
BEP’in işlevleri nelerdir?
Öğrenci ihtiyaçlarını belirlemeye ve öncelik sırasına koymaya katılır. Eğitim hedefleri belirler. Süreç sırasında ve sonucunda raporlar hazırlar. Öğrenci gelişimini kaydetmek için kullanılan izleme çizelgelerinin oluşturulmasına katılır.
BEP ile kaynaştırma aynı mı?
MEB İlköğretim Yönetmeliği’nin 32. maddesinin h fıkrası; “Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam edecek öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi tarafından Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanır. Bu öğrenciler programda yer alan amaçlara göre değerlendirilir.
BEP planı hazırlamak kimin görevi?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programını (IEP) kim hazırlar? Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP), okulda özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerle çalışan tüm öğretmenleri kapsayan Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) Geliştirme Birimi koordinasyonunda hazırlanır.
Destek eğitim BEP planını kim hazırlar?
Destek sınıfında öğretim hizmetlerini kim planlar? Okul yönetimi, destek sınıfında eğitim alan öğrencilerin ve öğretim hizmetleri sağlayan öğretmenlerin destek sınıfında olacağı günleri ve saatleri planlar.
BEP ilerleme raporunu kim hazırlar?
BEP Geliştirme Birimi, bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlar. Özel eğitim ihtiyaçları olan öğrenciler için okulda bir IEP hazırlamak üzere bir IEP Geliştirme Birimi kurulur.
Bepli öğrenciye zayıf not verilir mi?
. Bir öğrencinin en az XX notu alması gerektiğini belirten bir düzenleme yoktur. Düzenlemede, PEP’li öğrenciler için özel bir plan yapılması, eğitimin bu plana göre verilmesi, sınavların bu plana göre yapılması ve notların bu plana göre verilmesi gerektiği belirtilmektedir.
BEP yasal bir zorunluluk mu?
BEP aynı zamanda yasal bir zorunluluktur. Ülkemizde 2000 yılında çıkarılan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği ile özel gereksinimli olduğu belirlenen her çocuk için bir Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) oluşturulması yasal bir zorunluluk olarak kabul edilmiştir.
Bepli öğrenci disiplin cezası alır mı?
Zihinsel engelli veya otizmli olup özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler yaptırım gerektiren davranış ve eylemlerde bulunduklarında disiplin yaptırımları uygulanmayacaktır. Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi, bu tür davranışlarda bulunan öğrenciler için gerekli önlemleri alacaktır.
BEP dosyası kimde kalır?
BİR IEP DOSYASI ÖRNEĞİ ✓ IEP Ekip Lideri ve sınıf/sınıf rehberlik danışmanı, IEP dosyasının tutulmasından sorumludur. Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı formunu hazırlamak için öğretmenlerle birlikte çalışırlar.
BEP’in amacı nedir?
BEP; Özel eğitime gereksinim duyan bireylerin gelişimsel özellikleri, eğitim düzeyleri ve gereksinimleri dikkate alınarak belirli amaçlar doğrultusunda hazırlanan özel eğitim programı ve bireylere yönelik destekleyici eğitim hizmetlerini kapsar.
BEP planında neler olmalı?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) içeriğinde neler yer almaktadır? Uzun vadeli hedeflere ulaşmak için kısa vadeli hedeflere ihtiyaç vardır. Makale…
BEP yılda kaç kez hazırlanır?
BEP, BEP Geliştirme Birimi tarafından oluşturulur. IEP Geliştirme Birimi, öğrencinin dersine katılan tüm öğretmenlerden, rehberlik danışmanından (varsa) ve müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında öğrencinin ebeveynlerinden oluşur. BEP Geliştirme Birimi yılda en az üç kez toplanmalıdır.
Destek eğitim odası planını kim hazırlar?
Destek sınıfında öğretim hizmetlerini kim planlar? Okul yönetimi, destek sınıfında eğitim alan öğrencilerin ve öğretim hizmetleri sağlayan öğretmenlerin destek sınıfında olacağı günleri ve saatleri planlar.
BEP’te kimler yer alır?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi, müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında yürütülür. Birimin oluşumu a) Rehber öğretmen, b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) Öğrencinin dersini veren branş öğretmenleri, d) Öğrencinin velisi, d) Öğrencinin kendisidir.
Kaynaştırma öğrencisi kaç gün okula gelir?
– Tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitime gereksinim duyan öğrenciler ile özel eğitim meslek liselerine kayıtlı öğrencilerin mazeretsiz devamsızlık süresi, 20 günü geçmemek üzere 70 gündür.
BEP toplantıları ne zaman yapılır?
Özel eğitim ve kaynaştırma öğrencilerinin toplantısı, IEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı/Planı) toplantısı olarak bilinir, her öğrenci için ayrı ayrı yapılan bir toplantıdır ve zamanı standart değildir. Öncelikle yılın başında yapılmalı ve öğrencilerin durumu değerlendirilmelidir.